Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargel und Kartoffeln
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 5 g Butter
- 750 g Kartoffeln, klein oder in Stücken (siehe Tipps)
- 1000 - 1500 g Spargel
Sauce Hollandaise
- 20 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 175 g Butter, in Stücken
- 4 Eigelb
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelgratin
1h 10min
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Spargel mit Kartoffeln und Sauce Hollandaise
45 min
Kabeljau sous-vide mit Kartoffelstampf
1sa 50 dk
Gurkensalat
10min
Schollenröllchen Finkenwerder Art mit Röstkartoffeln und Speckbohnen
1 godz. 30 min
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2sa
Reibekuchen
35 min
Lammhüfte mit Speckbohnen und Kartoffelpüree
1 godz. 30 min
Erdäpfelpüree wie handgestampft
40 min
Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce
45 min
Schnelle Sauce Hollandaise
10min