Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 洋葱 ,切块
- 2 - 3 瓣 蒜头 ,依个人口味调整
- 40 克 番茄膏
- 30 克 黄油 ,切碎
- 200 克 干燥红小扁豆
- 2 汤匙 干薄荷叶碎
- 30 克 米
- 20 克 小麦碎粒
- 1 ½ - 1 ¾ 茶匙 盐 ,依个人口味调整
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉 ,依个人口味调整
- ¼ 茶匙 红辣椒片 ,依个人口味调整
- 1470 克 水 ,常温
- 1 颗 柠檬 ,一切四
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g