Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g espelta
- 250 g leite
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 50 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 30 g açúcar
- 250 g farinha
- ½ c. chá de sal
Recheio de sementes de papoila
- 50 g manteiga à temperantura ambiente
- 100 g sementes de papoila
- 50 g açúcar
- 1 ovo
Montagem
- Farinha q.b. p/ polvilhar
Coberturas coloridas
- 200 g açúcar
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Corante alimentar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 35.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de piza com descarte de massa-mãe
4 Std. 10 Min
Bolachas com creme de chocolate
1h 40min
Tarte de maçã coberta - TM5
Brak ocen
Sopa de lentilhas amarelas com almôndegas e creme solero
Brak ocen
Panellets
11 godz. 20 min
Piza Margarita
2 godz. 10 min
Mini focaccias
3h 30min
Ovos de chocolate com panacota
5h 30 min
Rolos de vegetais e gambas
1 Std.
Bombons de avelã e amêndoa
1 Std.
Rolos de lasanha com espinafres
1 Std.
Pão para cachorros
3h 30min