Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g espelta
- 250 g leite
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 50 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 30 g açúcar
- 250 g farinha
- ½ c. chá de sal
Recheio de sementes de papoila
- 50 g manteiga à temperantura ambiente
- 100 g sementes de papoila
- 50 g açúcar
- 1 ovo
Montagem
- Farinha q.b. p/ polvilhar
Coberturas coloridas
- 200 g açúcar
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Corante alimentar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 35.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panquecas de batata
45min
Croquetes de batata e bacon
3 godz. 35 min
Pão doce
3 Std. 10 Min
Mini cheesecake japonês sem açúcar e sem glúten
1h 30min
Miniroscones de Reyes (minibolos-rei espanhóis)
3h
Tarteletes de amêndoa e orange curd
1h 50 min
Ovos escoceses com salada de aipo e cenoura
50min
Bolo de cranberries e pistácios
1h
Pastéis de aveia e caju
1h 50 min
Bolo de amendoa e abóbora cristalizada
35 Min
Pastéis recheados com carne
2h 15min
Bolo do caco
1h 50 min