Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 120 g Butter, in Stücken
- 1 Eigelb
- 10 - 20 g Wasser
- ¾ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 250 g Ricotta
- 200 g Crème fraîche
- 3 Eier
- ½ - ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Muskat
- 1 Eiweiß, verquirlt
- 200 g Bacon, in Scheiben
- 120 g Cherry-Tomaten, bunt, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 457 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 Std.
Kürbis-Hackfleisch-Tarte
1 Std. 45 Min
Parmesan-Tarte mit frischem Gemüse
1 Std. 30 Min
Käse-Zwiebel-Tarte
1 Std. 45 Min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 Std. 30 Min
Bunte Paradeiser-Quiche
1 Std. 30 Min
Trauben-Käse-Quiche mit Walnüssen
45 Min
Sauerkraut-Quiche mit Kasseler
1 Std. 30 Min
Ricotta-Tarte mit bunten Tomaten
2 Std.
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Vier-Käse-Quiche mit Bacon
1 Std.