Wersje kompatybilne
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bärlauch-Crêpes
- 20 g Butter
- 300 g Milch
- 100 g Wasser
- 200 g Mehl
- 3 Eier
- 30 g Bärlauchblätter, frisch, ohne Stiele, in feinen Streifen
- 1 Prise Salz
- 200 g Bacon, in dünnen Streifen
Frischkäsecreme und Fertigstellung
- 100 g Frischkäse
- 100 g Crème fraîche
- ½ TL Senf
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Sahne
- 2 Spritzer Worcester-Sauce
- 1 Eisbergsalat, in Streifen (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargel-Flammkuchen mit Kräutersauce und Schinken
1 godz. 40 min
Bärlauch-Franzbrötchen
2h 20min
Käseknödel mit Rotkohl-Rote-Bete-Salat
1 godz. 30 min
Knusperspargel im Kräutermantel
40 min
Bärlauch-Rub
2 Std. 10 Min
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1 godz. 15 min
Bärlauch-Hollandaise
15 min
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1h 10min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1 godz. 40 min
Bärlauch-Faltenbrot
2 Std. 30 Min
Bärlauch-Tortilla
1 godz.