红油豆腐
TM5 TM31 TM6

红油豆腐

3.4 (28 ocen)

Składniki

  • 100 克 肉糜
  • 1 汤匙 生抽
  • 1 茶匙 白胡椒粉
  • 1 茶匙 料酒
  • 3 瓣 蒜头
  • 5 克 油
  • 600 克 嫩豆腐, 约2盒,切块(约1.5厘米)
  • 2 汤匙 蚝油
  • 2 汤匙 辣豆瓣酱, 如:郫县豆瓣酱
  • ¼ 茶匙 盐
  • 5 克 麻油
  • 2 支 葱, 切成葱花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
612 kJ / 146 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy