Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 肉糜
- 1 汤匙 生抽
- 1 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 料酒
- 3 瓣 蒜头
- 5 克 油
- 600 克 嫩豆腐, 约2盒,切块(约1.5厘米)
- 2 汤匙 蚝油
- 2 汤匙 辣豆瓣酱, 如:郫县豆瓣酱
- ¼ 茶匙 盐
- 5 克 麻油
- 2 支 葱, 切成葱花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.8 g