Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 油
- 2 根 葱 ,切段
- 2 片 姜
- 8 瓣 蒜头
- 2 个 八角
- 1 根 桂皮
- 3 根 干辣椒
- 2 片 香叶
- 2 个 白寇
- 50 克 豆瓣酱
- 500 克 小龙虾 ,洗净
- 80 克 料酒
- 15 克 生抽
- 15 克 老抽
- 10 克 花椒油
- 1 平茶匙 白胡椒粉
- 30 克 糖 ,可根据个人口味调节
- 500 克 鸡高汤
- 150 克 魔芋丝
- 150 克 莴笋 ,切条状
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3771.5 kJ / 901.5 kcal
- Białko
- 54.5 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 45.6 g
- Błonnik
- 22.4 g