Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 30 克 胡萝卜, 切丝
- 3 朵 干香菇, 水发后沥干,切丝
- 20 克 淡味虾皮
- ¼ 茶匙 糖
- 15 克 生抽
- 15 克 老抽
- ½ 茶匙 盐
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 红辣椒粉
- 450 克 大白菜, 切丝
- 100 克 猪里脊肉, 切丝
- 450 克 年糕, 切长条,热水泡软
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g