Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g løk, delt i to
- 60 g gulrot, delt i biter (3 cm)
- 100 g purreløk, delt i biter (3 cm)
- 100 g sellerirot, delt i biter (3 cm)
- 100 g lufttørket kjøtt, type Bündnerfleisch, delt i strimler (2 cm)
- 30 g smør
- 80 g byggryn
- 900 g vann
- 2 grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l)
- 100 g fløte, krem, 30-40% fett
- 1 klype salt, juster etter smak
- 1 klype pepper, malt, juster etter smak
- ½ bunt flatbladet persille, fersk (ca. 10 g), kun blader, finhakket
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1137 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g