Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g løk, delt i biter
- 2 - 3 hvitløksfedd, juster etter smak
- 40 g tomat passata
- 30 g smør, delt i biter
- 30 g ris
- 20 g bulgurhvete
- 1 ½ - 1 ¾ ts salt, juster etter smak
- ¼ ts røde pepperflak, juster etter smak
- 1475 g vann, romtemperatur
- 2 ss tørket mynte
- 200 g linser, røde, tørket
- ¼ ts malt svart pepper, juster etter smak
- 1 sitron, delt i fire
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g