Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sylteagurk, skrelt og delt i biter
- 100 g gulrot, delt i biter
- 100 g løk, delt i fire
- 30 g vegetabilsk olje
- 70 g tomatpuré
- 300 g kyllinghjerter
- 30 g perlebygg, skyllet
-
1000
g kyllingkraft
lub 1000 g vann - ½ ts salt
- 300 g potet, delt i terninger (1 cm)
- 10 svart pepperkorn
- 1 laurbærblad, tørket
-
10
g dill, fersk, til servering
lub 10 g persille, fersk, til servering - 60 g rømme, alle typer, til servering
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.6 g