Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g selleri, delt i biter
- 50 g gulrot, delt i biter
- 50 g løk, delt i to
- 2 hvitløksfedd
- 40 g smør
- 1200 g vann
- 400 g potet, terninger
- 20 g steinsopp, tørket
- 1 ts merian, tørket
- 1 grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l)
- 1 ts salt
- ¼ ts malt svart pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 737 kJ / 176 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g