香菇菜包
TM6 TM5

香菇菜包

4.4 (18 ocen)

Składniki

面皮

  • 6 克 干酵母粉 (2平茶匙)
  • 10 克 糖
  • 170 克 水 (见要诀)
  • 300 克 中筋面粉

内馅

  • 600 克 青菜 ,洗净
  • 30 克 干香菇 ,提前泡发
  • 5 克 盐 (约1茶匙)
  • 20 克 糖
  • 5 克 生抽
  • 50 克 麻油

制作

  • 500 克 水 ,蒸煮用

Wartości odżywcze
na 1 个
Kalorie
513.9 kJ / 122.9 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
19.2 g
Tłuszcz
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1.5 g
Sód
204.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy