Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
面皮
- 6 克 干酵母粉 (2平茶匙)
- 10 克 糖
- 170 克 水 (见要诀)
- 300 克 中筋面粉
内馅
- 600 克 青菜 ,洗净
- 30 克 干香菇 ,提前泡发
- 5 克 盐 (约1茶匙)
- 20 克 糖
- 5 克 生抽
- 50 克 麻油
制作
- 500 克 水 ,蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 513.9 kJ / 122.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 204.1 mg