Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 克 咸蛋黄
- 200 克 去皮五花肉 ,切块,2.5厘米,提前冷冻1小时
- 1 片 姜
- 2 茶匙 料酒
- 2 茶匙 生抽
- 1 茶匙 老抽
- 1 小撮 盐
- 1 茶匙 糖
- 2 颗 蛋
- 500 克 水
- 5 克 葱 ,切葱花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 53.7 g
- Błonnik
- 0 g