Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g witte suiker
- 30 g water
- 250 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 30 g boter, koud, in 1 stuk (ong. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 1 - 2 tl natuurlijk vanille-extract
- 700 g melk
- 100 g cacaopoeder
- 30 g whisky
- slagroom, als afwerking (zie tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3110 kJ / 743 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 24.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warme chocolademelk
10 Min
Slagroom
10 Min
Warme chocolademelk van de inca's
40min
Buikmannetjes
1h 30min
Chocoladesaus
Keine Bewertungen
Nougatine
1h 30min
Citroencurd
1h
Karamelpudding
1h
Ingemaakte citroenen
Keine Bewertungen
Gefermenteerde frambozensiroop
128 Std. 10 Min
Veen- en vlierbessen punch
Keine Bewertungen
Kruiden- en citroenzout
1h