Warme chocolademelk met karamel en whisky
TM6

Warme chocolademelk met karamel en whisky

(Brak ocen)

Składniki

  • 250 g witte suiker
  • 30 g water
  • 250 g opklopbare room, 30-40% V.G.
  • 30 g boter, koud, in 1 stuk (ong. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1 tl citroensap (zie tip)
  • 1 - 2 tl natuurlijk vanille-extract
  • 700 g melk
  • 100 g cacaopoeder
  • 30 g whisky
  • slagroom, als afwerking (zie tip)

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
3110 kJ / 743 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
79 g
Tłuszcz
41 g
Błonnik
24.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy