Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g witte suiker
- 70 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 30 g water
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 30 g boter koud, in stukken (6 x 4 x 1 cm)
- 1200 g melk
- 2 eieren
- 80 g maïzena (zetmeel)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamelsaus
1 Std. 30 Min
Banketbakkersroom
15min
Chocoladecustard
1 Std. 20 Min
Warme chocolademelk met karamel en whisky
Brak ocen
Gezouten-Karamelijs
14h
Spiesje van konijn, appel en pruim
Brak ocen
Champagne en bessen trifle
3 godz. 40 min
Custard
15min
Gefermenteerde frambozensiroop
128sa 10 dk
350 g sjalot fruiten
Brak ocen
Honingraat
1 Std. 30 Min
Yoghurtdressing
5min