Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g witte suiker
- 70 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 30 g water
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 30 g boter koud, in stukken (6 x 4 x 1 cm)
- 1200 g melk
- 2 eieren
- 80 g maïzena (zetmeel)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding
15min
Chocoladecustard
1 Std. 20 Min
Kokosmelk en cacao pudding (zuivelvrij)
15min
Basis karamel
25min
Macaroni met ham en kaas
1 Std. 20 Min
Vegan boter
Brak ocen
Rucola taart
Brak ocen
Gefermenteerde frambozensiroop
128h 10min
Aardbeienpudding
2h 10min
Vloeibare karamel
25min
Gestoomde marmercake
1h 30min
Gezouten karamel toffees
1 Std. 45 Min