Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Korstdeeg
- 400 g bloem, en meer om te bestuiven
- 200 g boter, in stukken
- 100 g water, en meer om te weken
- 1 tl zout
Pâté
- 6 - 8 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 3 tl groene peperkorrels, op azijn
- 2 sneetjes wit brood (50 g)
- 100 g verse champignons
- 900 g varkensvlees, mager, in stukken (2 cm)
- 150 g kippenlever, schoongemaakt, in stukken
- 3 tl zout
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 3 eieren
- 50 g melk
- 20 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
- 50 g eendenlever, rauw
Afwerking
- bloem, om te bestuiven
- 3 sneetjes spek, ongerookt
- 1 ei, geklopt
- water, om te weken
- 3 gelatineblaadjes
- 350 g water
- 50 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1706 kJ / 408 kcal
- Białko
- 22.6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kimchi
Brak ocen
Kreplach
55min
Gestoomd paaslam met groentjes
Brak ocen
250 g sjalot kleuren
Brak ocen
Runderpastei met bier
1hod. 40min
Lam in korst op Italiaanse wijze
5 Std.
Kippenbouillon met broodknoedels
1 godz. 5 min
Eendenlever
33h
Vinaigrette van paprika's
Brak ocen
Venkel en karwij-rogge crackers met humus
Brak ocen
Romige snijbietsoep
35 min
Basis brooddeeg (Zuurdesem)
24h 30min