Pâté in korst
TM5 TM31 TM6

Pâté in korst

4.0 (3 oceny)

Składniki

Korstdeeg

  • 400 g bloem, en meer om te bestuiven
  • 200 g boter, in stukken
  • 100 g water, en meer om te weken
  • 1 tl zout

Pâté

  • 6 - 8 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
  • 3 tl groene peperkorrels, op azijn
  • 2 sneetjes wit brood (50 g)
  • 100 g verse champignons
  • 900 g varkensvlees, mager, in stukken (2 cm)
  • 150 g kippenlever, schoongemaakt, in stukken
  • 3 tl zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 3 eieren
  • 50 g melk
  • 20 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
  • 50 g eendenlever, rauw

Afwerking

  • bloem, om te bestuiven
  • 3 sneetjes spek, ongerookt
  • 1 ei, geklopt
  • water, om te weken
  • 3 gelatineblaadjes
  • 350 g water
  • 50 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1706 kJ / 408 kcal
Białko
22.6 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy