Pâté in korst

Pâté in korst

4.0 3 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 10 godz.
12 porties

Składniki

Korstdeeg
  • bloem en meer om te bestuiven
    400 g
  • boter in stukken
    200 g
  • water en meer om te weken
    100 g
  • zout
    1 tl
Pâté
  • verse peterselie enkel de bladeren
    6 - 8 takjes
  • groene peperkorrels, op azijn
    3 tl
  • wit brood (50 g)
    2 sneetjes
  • verse champignons
    100 g
  • varkensvlees mager, in stukken (2 cm)
    900 g
  • kippenlever schoongemaakt, in stukken
    150 g
  • zout
    3 tl
  • gemalen zwarte peper
    1 tl
  • eieren
    3
  • melk
    50 g
  • zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
    20 g
  • eendenlever, rauw
    50 g
Afwerking
  • bloem om te bestuiven
  • spek ongerookt
    3 sneetjes
  • ei geklopt
    1
  • water om te weken
  • gelatineblaadjes
    3
  • water
    350 g
  • zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
    50 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 22.6 g
Kalorie 1706 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...