Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g rijpe tomaten, in kwarten gesneden
lub 1000 g tomaten uit blik - 180 g rode paprika, in stukken gesneden
- 130 g rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 g rode wijnazijn
- 1 laurierblad, vers
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- ¼ - ½ tl gemalen cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 100 g honing
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 218 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Basilicumpesto
10 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Fijngehakt rauw vlees
35 Min
Vegan jus
40 Min
Artisjoksoep, roomkaas en munt - Citroen broodstengels
Brak ocen
Curryketchup
30 Min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3h 35min
Yoghurt met kokosmelk
15h
Kruidenvinaigrette
Brak ocen
Mexicaanse dip in laagjes
25 Min
Pulled pork met gestoomde broodjes
3 Std.
Natuur yoghurt in de Varoma
12h