Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g rijpe tomaten, in kwarten gesneden
lub 1000 g tomaten uit blik - 180 g rode paprika, in stukken gesneden
- 130 g rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 g rode wijnazijn
- 1 laurierblad, vers
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- ¼ - ½ tl gemalen cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 100 g honing
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 218 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Zalmvlecht
Brak ocen
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30 Min
Fruitkroon
Brak ocen
Mini Fougasse
Brak ocen
Aardbeien curryketchup
Brak ocen
Coconut Dream
10 Min
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 Min
Ijslolly’s van watermeloen
Brak ocen
Pikante kalkoensatés
1 Std.
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 Min
Fruitige saladedressing
5 min
Toffees
2h