Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 埃文達起士 ,切成碎片
肉高湯
- 500 克 牛骨 ,切成碎片(詳見要訣)
- 100 克 洋蔥 ,切成四等分
- 100 克 整株西洋芹 ,切成碎片
-
100
克 韭蔥 ,切成碎片
lub 100 克 大蔥 ,切成碎片 - 1 把 香料束 (月桂葉、百里香、歐芹和薄荷)(詳見要訣)
- 1550 克 水
- ½ 茶匙 胡椒粉 ,依個人口味調整
- 2 粒 丁香
洋蔥湯
- 50 克 奶油,有鹽或無鹽
-
500
克 洋蔥 ,切成薄片(1公分)(詳見要訣)
lub 500 克 紫洋蔥 ,切成薄片(1公分)(詳見要訣) - 2 茶匙 鹽
- 8 - 10 片 乾硬麵包 (薄片),烤過
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1896 kJ / 454 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1306 mg