法式洋蔥湯

法式洋蔥湯

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 人份

Składniki

  • 埃文達起士 ,切成碎片
    200 克
肉高湯
  • 牛骨 ,切成碎片(詳見要訣)
    500 克
  • 洋蔥 ,切成四等分
    100 克
  • 整株西洋芹 ,切成碎片
    100 克
  • 韭蔥 ,切成碎片
    100 克
    100 克 大蔥, ,切成碎片
  • 香料束 (月桂葉、百里香、歐芹和薄荷)(詳見要訣)
    1 把
  • 1550 克
  • 胡椒粉 ,依個人口味調整
    ½ 茶匙
  • 丁香
    2 粒
洋蔥湯
  • 奶油,有鹽或無鹽
    50 克
  • 洋蔥 ,切成薄片(1公分)(詳見要訣)
    500 克
    500 克 紫洋蔥, ,切成薄片(1公分)(詳見要訣)
  • 2 茶匙
  • 乾硬麵包 (薄片),烤過
    8 - 10 片

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 454 kcal / 1896 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1306 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...