Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

法式洋蔥湯
TM6

法式洋蔥湯

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 200 克 埃文達起士 ,切成碎片

肉高湯

  • 500 克 牛骨 ,切成碎片(詳見要訣)
  • 100 克 洋蔥 ,切成四等分
  • 100 克 整株西洋芹 ,切成碎片
  • 100 克 韭蔥 ,切成碎片
    lub 100 克 大蔥 ,切成碎片
  • 1 把 香料束 (月桂葉、百里香、歐芹和薄荷)(詳見要訣)
  • 1550 克 水
  • ½ 茶匙 胡椒粉 ,依個人口味調整
  • 2 粒 丁香

洋蔥湯

  • 50 克 奶油,有鹽或無鹽
  • 500 克 洋蔥 ,切成薄片(1公分)(詳見要訣)
    lub 500 克 紫洋蔥 ,切成薄片(1公分)(詳見要訣)
  • 2 茶匙 鹽
  • 8 - 10 片 乾硬麵包 (薄片),烤過

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1896 kJ / 454 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
5 g
Sód
1306 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy