Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé
- 60 g de azúcar
- 130 g de manteca, en trozos
- 250 g de harina 0000
- 1 yema de huevo
- 1 pellizco de sal
Crema pastelera
- 250 g de leche
-
25
g de harina 0000
lub 25 g de almidón de maíz - 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 35 g de azúcar
-
1
cucharadita de extracto de vainilla
lub 1 cucharadita de azúcar de vainilla casero
Montaje
- 250 g de dulce de leche repostero
- 100 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1325 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Flan de leche en varoma
5h 10min
Flan
5h 30min
Cheesecake porteña
4h 20min
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15 min.
Tarta de ricota
4h
Mini tartas de naranja y chocolate
5h 10min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Pionono relleno de dulce de leche
50min
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15 min.
Tarta de frutillas y dulce de leche
45min
Pastafrola de membrillo
2h
Cuadraditos de limón y amapola
45min