Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé de chocolate
- 230 g de harina 0000
- 20 g de cacao puro en polvo
- 150 g de manteca fría, en trozos pequeños
- 1 pellizco de sal
- 100 g de azúcar impalpable
- 1 huevo
- 1 huevo batido para pintar
Crema de naranja
- 200 g de azúcar
- 150 g de jugo de naranja recién exprimido
- 120 g de manteca en trozos pequeños
- 3 huevos medianos
Glaseado de chocolate (ganache)
- 100 g de chocolate amargo, en trozos
- 100 g de crema de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3230 kJ / 771 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vigilantes de azúcar
2 godz. 45 min
Mantecados o Miguelitos
2h 10min
Cheesecake de dulce de leche
35min
Pionono relleno de dulce de leche
50min
Pionono de Navidad
2h
Postrecitos de dulce de leche
2u. 20min
Tarta de dulce de leche y crema pastelera
2 godz. 50 min
Pastafrola de membrillo
2h
Tortas fritas
1h 5min
Budín de pan
3 Std.
Crumble de coco y dulce de leche
45min
Ñoquis con salsa rosa
2 Std. 25 Min