Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Äpfel, entkernt, in Stücken (4 cm)
- 1 TL Senf
- 200 - 250 g Naturjoghurt
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 1 Bund Radieschen (siehe Tipps)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 344 kJ / 82 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 454 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wintersalat
55min
Rotkrautsalat mit knusprigem Feta und Kräuterpesto
40 Min
Karottenhüttenkäse
10 min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5min
Cremiger Erdäpfelsalat mit Apfel und Stangensellerie
1 Std.
Karotten-Gurken-Salat
15min
Gurkensalat mit Räucherforelle
30 Min
Sommerlicher Gemüsesalat
10 min
Gurkensalat mit Dill-Rahm-Dressing
20 min
Blattsalat mit grünem Dressing und Walnüssen
10 min
Obstsalat
15min
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10 min