Urządzenia i Akcesoria
Kirschensuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Zucker30 - 50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Zimt, gemahlen1 Msp.
-
Speisestärke1 ½ EL
-
Wasser (siehe Variation)400 g
-
frische Kirschen entkernt450 g
-
Butter10 g
-
Bio-Zitrone1
-
Schlagobers200 - 250 g
-
Schokoladenraspel2 - 3 TL
-
frische Kirschen zur Dekoration6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
984 kJ /
235 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grüne Grütze
15 min
Birnen- und Apfelkompott (XXL)
3 godz.
Rhabarberkompott mit Erdbeersud
1 godz. 30 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 godz.
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 godz. 15 min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 godz. 40 min
Apfelpudding
25 min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 godz. 15 min
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3 godz.
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Omas Apfelkompott
20 min