Kirschensuppe
TM6 TM5

Kirschensuppe

4.4 (5 ocen)

Składniki

  • 30 - 50 g Zucker
  • 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1 Msp. Zimt, gemahlen
  • 1 ½ EL Speisestärke
  • 400 g Wasser (siehe Variation)
  • 450 g frische Kirschen, entkernt
  • 10 g Butter
  • 1 Bio-Zitrone
  • 200 - 250 g Schlagobers
  • 2 - 3 TL Schokoladenraspel
  • 6 frische Kirschen zur Dekoration

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
984 kJ / 235 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy