Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 50 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 ½ EL Speisestärke
- 400 g Wasser (siehe Variation)
- 450 g frische Kirschen, entkernt
- 10 g Butter
- 1 Bio-Zitrone
- 200 - 250 g Schlagobers
- 2 - 3 TL Schokoladenraspel
- 6 frische Kirschen zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 984 kJ / 235 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Traubengelee
1h
Birnen- und Apfelkompott (XXL)
3 Std.
Mangoeis
15min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Erdbeermarmelade
25min
Ringlotten-Apfel und Birnen-Trauben-Marmelade (XXL)
1h
Omas Apfelkompott
20min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Heidelbeermarmelade
55min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35min
Omas Apfelkompott mit Honig
20min