Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1 - 2
TL Butterschmalz
lub 1 - 2 TL Rapsöl - 300 g Weizenmehl, glatt
- 180 g Butter, in Stücken
- 2 ¼ TL Salz
-
105
g Weißwein
lub 105 g Wasser - 2 EL Speisestärke
- 150 g Hartkäse, in Stücken
- 500 g Zwiebeln, gemischt (rote, gelbe, Schalotten), halbiert
-
200
g Schlagobers
lub 200 g Sauerrahm - 5 Zweiglein Thymian, frisch, Blättchen abgezupft
- 3 - 4 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- 2 - 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Eier (Größe M)
- 150 g Zwiebeln, gemischt (rote, gelbe, Schalotten)
- 50 g Speckwürfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2982 kJ / 712 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 644 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgratin
1h 15 min
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1h 30min
Kürbis-Rosmarin-Quiche
1h
Wintergemüse-Gratin mit Kräuterkruste
1 godz. 5 min
Spargelquiche
1h
Elsässer Zwiebeltarte
1h 50 min
Focaccia Blumenwiese
1h 40min
Bunte Ofen-Tortilla
1h 10min
Würziger Bergkäse-Zucchini-Kuchen mit Pilzen
50min
Lustenauer Käsdönnala
2h 30 min
Pizza Bianca mit zweierlei Belag (Langzeitgare)
21 godz. 20 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min