![Elsässer Zwiebeltarte Elsässer Zwiebeltarte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/380796B4-94E9-4128-B9CF-1C15341C70A6/Derivates/fbaf0de6-45a3-4f91-97f8-40c3c5af4d7d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 170 g Butter, in Stücken, kalt, etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eier (Größe M)
- ½ TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Salz
- 120 g Hartkäse, in Stücken
- 510 - 560 g rote Zwiebeln
- 30 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 125 g Crème fraîche
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Thymianblättchen, frisch
- 1 TL Zucker
- 150 g Speckwürfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2147 kJ / 513 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2h 25min
Slow Cooking Rotweinbirnen
5h
Spicy Polenta mit RUPP Cheddar Chili
30 Min
Nussfisch
30 Min
Tomatentarte à la Provence
55min
Zucchinitürmchen mit orientalischer Lammfülle
1h 30min
Kräuterlasagne mit Tomatensalsa
1h 5min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2 godz. 55 min
Zupfbrot mit Eiern und getrockneten Tomaten
1h 30min
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Pikante Tarte mit Thunfisch, Eiern und Kapern
1h 10min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min