Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)

Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)

4.6 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Pie Dough
  • all-purpose flour plus extra to dust
    12 oz
  • sugar
    ½ oz
  • salt
    ½ tsp
  • unsalted butter cubed, plus extra to grease
    12 oz
  • ice cold water
    4 oz
Apple Filling
  • sugar plus extra to sprinkle
    5 oz
  • lemon thin peel only, no white pith
    1
  • dessert apples (e.g. Honeycrisp, Gala, Granny Smith, Empire or Mutsu), cored and cut into wedges (½ in.)
    36 oz
  • honey
    2 oz
  • cornstarch
    1 oz
  • vanilla extract
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • lemon juice (juice of 1 lemon)
    1 ½ - 2 oz
  • large egg
    1
  • water
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 606 kcal / 2536 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 162 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...