Urządzenia i Akcesoria
Pikanter Birnen-Camembert-Pfannkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Eier (Kl. M), getrennt4
-
Milch300 g
-
Mehl200 g
-
Weinstein-Backpulver¼ TL
-
Salz2 Prise
-
Pfeffer2 Prisen
-
Camembert250 g
-
Birnen geviertelt2
-
Zitronensaft10 g
-
Öl4 EL
-
Bacon quer halbiert8 Scheiben
-
Preiselbeerkompott80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
32 g
Kalorie
2970 kJ /
710 kcal
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Flammkuchen mit Zwetschgen und Camembert
1h 50min
Spargel-Bruschetta
45min
Flammkuchen mit Aprikosen, Serranoschinken und Rucola
1h 10min
Schupfnudeln mit Feigen-Walnuss-Sauce
30min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1h
Flammkuchen mit Rhabarber und Gorgonzola
1h
Quiche Hawaii
50min
Pizza mit Äpfeln und Brie
1h 50min
Pizza mit Blauschimmelkäse, Schinken, Birnen, Honig und Walnüssen
2h 35min
Kabanossi-Birnen-Fladen mit Rucolapesto
2h
Apfel-Käse-Makkaroni
45min
Rote-Bete-Schmarrn mit Knoblauchdip
50min