Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g chocolate preto (70% cacau) cortado em pedaços
- 220 g manteiga cortada em pedaços
- 250 g açúcar
- 6 ovos
- 1 pitada de sal
- 150 g farinha tipo 55
- 200 g pistácio s/ casca e s/ sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1639 kJ / 391 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 59 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura e tangerina com gengibre e cardamomo da Catarina Sanches
45 min
Brownie de chocolate branco e caramelo salgado
1 godz. 30 min
Tarte de abóbora à americana
2h
Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
2h 30min
Bolachas de chocolate negro recheadas com creme de chocolate branco
5u. 50min
Pão com caril de frango nyonya
2h 45min
Pão recheado com cebola e queijo
1h 35 min.
Cobertura de chocolate negro
12h
Bolinhos de bacalhau recheados com azeitona
2h
Pão tibetano “Balep korkun”
1 godz. 30 min
Palitos de pão de alho
1 godz. 30 min
Brownies com chocolate branco
40 min