Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão de ló
- Óleo de girassol q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 120 g açúcar
- 1 c. chá de extrato de baunilha
- 120 g farinha
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 pitada de sal
Fatias de morango
- 500 g morangos
Chantilly
- 50 g açúcar
- 500 g natas, min. 30% de gordura bem frias
Montagem
-
4
c. sopa de licor de amêndoa amarga
lub 4 c. sopa de rum
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1731.4 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 123.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com molho de alho-francês e batata
50 min
Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto
1h
Esparguete à Nerano
30 min
Risoto de espinafres e fiambre
Brak ocen
Molho barbecue
20 min
Amêndoas cobertas com chocolate branco e coco
Brak ocen
Arroz de cenoura
30 min
Croquetes surpresa
40 min
Massa com 2 molhos
30 min
Gelado de cookies
9h
Doce de amêndoa de Leiria
35 min
Licor de canela e piri-piri
360h