Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di acqua + 10 g se necessario
- 300 g di farina tipo 00
Ripieno
- 20 g di zenzero, radice fresca, pelata e a fette (2 mm)
- 40 g di cipollotto a fette (circa 3 cm)
- 40 g di foglie di cavolo cappuccio a pezzi
- 30 g di olio di sesamo
- 70 g di piselli surgelati
- 80 g di carota, pelata e a cubetti (1 cm)
- 2 cucchiaini di kopan masala (vedere consigli)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 350 g di patate bollite, pelate e a cubetti (circa 1 cm)
Salsa piccante
- 20 g di zenzero, radice fresca, pelata e a fette (2 mm)
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di cipolla a metà
-
2
peperoncini piccanti freschi, senza semi, a pezzi
lub 1 cucchiaino di chili in polvere - 20 g di olio di oliva
- 600 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di zucchero grezzo
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 360.3 kJ / 86.1 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 129.2 mg
Alternatywne przepisy
Balep korkun
1 Std. 30 Min
Funghi portobello con chimichurri all'avocado
45min
Involtini primavera vietnamiti
40min
Ala hodi (Patate al curry)
40min
Involtini primavera
30min
Brownies (vegan)
55min
Salmone teriyaki
50min
Cavolfiore tikka masala
30min
Samosas di verdure
1sa 10 dk
Pane Roti
1h
Pane Naan con cipolla e cumino
2 godz. 25 min
Pane naan
3h 10min