Milk bread

Milk bread

4.8 112 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 slices

Składniki

  • butter cut in pieces, plus some extra for greasing
    50 g
  • milk
    300 g
  • fresh yeast crumbled
    20 g
    2 tsp dried instant yeast, (8 g)
  • sugar
    20 - 60 g
  • bread flour
    550 g
  • salt
    1 ½ level tsp
  • egg lightly whisked, for glazing
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 3 g
Kalorie 391 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...