Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g Wasser
- 10 g Zucker
-
15
g frische Germ
lub 7 g Trockengerm - 400 g Weizenmehl, Type 550 bzw. 700
- 25 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 1 - 2 EL Olivenöl
- 30 g Nüsse, ganz, gemischt
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Ricotta
- 100 g Joghurt
- 5 g Zitronenschale, gerieben
- 3 - 5 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 150 g Cherrytomaten, verschiedene Farben
- 20 g essbare Blüten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2691 kJ / 643 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 667 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15h
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel
8 godz. 45 min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 Min
Gedämpfte süß-saure Fleischtascherl
1 Std. 10 Min
Romanesco-Suppe, Kürbis-Lauch Quiche mit Salat, Lebkuchenmousse mit Weichselkompott
2 Std.
Zupfbrot mit Eiern und getrockneten Tomaten
1 Std. 30 Min
Apfelcrumble mit veganer Cashew-Vanille-Eiscreme
1 Std.
Marillen-Blätterteig-Tartelettes mit Vanilleeis
5 Std. 30 Min
Skyr-Vanille-Himbeereis (low fat)
10 Std. 45 Min
Pfirsicheis
15 Min
Nougatknödel mit Nussbröseln und Zwetschkenröster (vegan)
1 Std. 10 Min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 Min