红油豌豆肉末
TM6 TM5

红油豌豆肉末

4.6 (11 ocen)

Składniki

  • 15 克 菜籽油
  • 1 支 干辣椒 ,切段
  • 2 瓣 蒜头 ,切片
  • 180 克 猪肉肉糜
  • 20 克 料酒
  • 50 克 胡萝卜 ,切1×1厘米丁
  • 10 克 生抽
  • 20 克 辣豆瓣酱 ,选郫县豆瓣酱
  • 5 克 蚝油
  • ½ 茶匙 糖 (约3克)
  • 300 克 新鲜豌豆仁

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1354.3 kJ / 324 kcal
Białko
12.9 g
Węglowodany
21.5 g
Tłuszcz
21.2 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Błonnik
2.9 g
Sód
535.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy