Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 菜籽油
- 1 支 干辣椒 ,切段
- 2 瓣 蒜头 ,切片
- 180 克 猪肉肉糜
- 20 克 料酒
- 50 克 胡萝卜 ,切1×1厘米丁
- 10 克 生抽
- 20 克 辣豆瓣酱 ,选郫县豆瓣酱
- 5 克 蚝油
- ½ 茶匙 糖 (约3克)
- 300 克 新鲜豌豆仁
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1354.3 kJ / 324 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 535.7 mg