Hefe-Donuts mit Karamellglasur
TM6

Hefe-Donuts mit Karamellglasur

3.2 (10 ocen)

Składniki

Karamellsauce

  • 250 g Zucker
  • 8 g Honig
  • 40 g Butter, kalt
  • 165 g Sahne
  • 1045 g Wasser
  • 1 ½ TL Zitronensaft
  • 1 EL Essig

Donuts

  • 10 g Trockenhefe
  • 280 g Manitoba-Mehl
    lub 280 g Weizenmehl Type 550
  • 130 g Milch
  • 1 Ei
  • 25 g brauner Zucker
  • 25 g Butter
  • 5 g Salz
  • ½ Vanilleschote, nur das Mark
  • Haselnüsse, gehackt, zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
708 kJ / 169 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
0.7 g
Sód
142 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy