Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo parmesão cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 500 g água
- 600 g mistura de legumes cortados em pedaços (2-3 cm aprox.) (ver dica)
- 250 g leite
- 20 g manteiga
- 10 g farinha
- 3 gemas de ovo
- ¼ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
- 2 pitadas de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz basmati
35min
Arroz no forno com maçã ralada - TM6
50min
Katsu Schnitzel com batata assada, salada de couve, molho de wasabi e aneto
50min
Cozer 500-800 g de alho-francês
35min
Cozer 400-800 g de pimentos
25min
Refogar 350 g de chalota
25min
Saltear 350 g de chalota
Keine Bewertungen
Sopa de legumes versátil
50min
Refeição completa para duas pessoas: Sopa de Legumes, Caçarola de frango com arroz, Maçã com canela a Vapor
1 Std. 20 Min
Macarrão cozido
20 min
Refogar 200 g de cebola e alho
20 min
Refogar 200-300 g de cebola
20 min