Urządzenia i Akcesoria
Empadão de carne
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 doses
Składniki
-
cebola300 g
-
dentes de alho2
-
cenoura150 g
-
tomate maduro400 g
-
azeite40 g
-
carne picada500 g
-
folha de louro seco1
-
1 ½ cubo de caldo de carne (para 0.5 l)caldo de carne caseiro1 ½ c. chá de
-
vinho branco150 g
-
batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)1500 g
-
sal1 ½ c. chá de
-
pimenta1 pitada de
-
noz moscada1 pitada de
-
leite350 g
-
gemas de ovos batidas2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
21 g
Kalorie
0 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ABC da Thermomix®
173 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Creme de legumes versátil
45 min
Bacalhau espiritual
50 min
Canja de galinha
55 min
Caldo verde
40 min
Molho de tomate
40 min
Purê de batata
50 min
Arroz de tomate
30 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Espaguete à carbonara
40 min
Lasanha bolonhesa
2 godz. 30 min
Creme de legumes
35 min
Bolo de iogurte
1 godz. 40 min