Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cebola
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura
- 400 g tomate maduro
- 40 g azeite
- 500 g carne picada
- 1 folha de louro seco
-
1 ½
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de carne (para 0.5 l) - 150 g vinho branco
- 1500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada em pó
- 350 g leite
- 2 gemas de ovo batidas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 374 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de legumes versátil
45 Min
Jardineira de carne
50min
Caldeirada de peixe
45 Min
Canja de galinha
55min
Caldo verde
40min
Mousse de chocolate
3u. 20min
Purê de batata
50min
Salmão em molho de cogumelo com batatas
50min
Almôndegas com molho de tomate
40min
Lasanha bolonhesa
2 Std. 30 Min
Bolo mármore
2 Std.
Bolo de iogurte
1hod. 40min