Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 gramů brambor, moučných, typ C, uvařených den předem ve slupce, oloupaných a rozpůlených
- 1 vejce
- 400 gramů hrubé mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 100 gramů máku
- 100 gramů cukru
- 250 gramů másla, na kousky
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 4996 kJ / 1193 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 129.3 g
- Tłuszcz
- 65.7 g
- Błonnik
- 12.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žemlovka s tvarohem
1h 30 min
Trdelník
1sa 15 dk
Jablečné knedlíky
30min
Špenátové špecle se sýrem
20 min
Šišky se skořicovým cukrem
1sa 25 dk
Ořechový závin
2 Std. 50 Min
Loupáky
3h 25min
Langoše
1h 20min
Loupáky s mákem
1h 30 min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1h 30 min
Koblihy
1h 30 min
Lokše s mákem
24 Std. 30 Min