Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- 90 gramů másla, na kousky
- 2 žloutky
- 180 gramů krupicového cukru
- 150 gramů mléka
- 300 gramů hladké mouky
- 1 polévková lžíce kypřicího prášku do pečiva
- 5 stonků rebarbory, očištěných, na kousky
Drobenka
- 50 gramů másla
- 100 gramů polohrubé mouky
- 60 gramů krupicového cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 kousek
- Kalorie
- 1273 kJ / 304 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rebarborovo-jahodový koláč
1j
Rybízové řezy se sněhovou čepicí
1j
Rebarborové řezy s mandlemi a marcipánem
1h 10 min
Mřížkovaný koláč s lískovými ořechy
3h 15min
Džem z rebarbory a jahod
30 min
Rebarborový koláč se sněhovou krustou
1j 20 menit
Rybízový koláč
2j 5 menit
Jablečná buchta
55 Min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 menit
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min
Bublanina s meruňkami
1j
Kynutý borůvkový koláč
1h 50min