Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- máslo, na kousky
- 75 gramů másla, na kousky
- 150 gramů hladké mouky, chilled, cut in pieces, plus extra for greasing
- 1 špetka soli, plus extra for dusting
-
½
čajové lžičky domácího vanilkového cukru
lub ¼ čajové lžičky vanilkového extraktu - 50 gramů vody
Náplň
- 900 - 1000 gramů jablek (např. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pippin, Gravenstein)
- 30 gramů cukru
- 10 gramů másla
- Wartości odżywcze
- na 1 plátků
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Rebarborový koláč
1 Std. 15 Min
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Čokoládový dort
40 min
Koláč s mascarpone a ovocem
1h 25min
Rebarborovo-perníkový koláč
1 godz. 45 min
Pomerančový koláč
1h 10min
Rybízový koláč
2 Std. 5 Min
Bublanina s třešněmi
1h
Jablečná buchta
55min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50min
Švestkový koláč
1h 40min
Bublanina s meruňkami
1h