Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- máslo, na kousky
- 75 gramů másla, na kousky
- 150 gramů hladké mouky, chilled, cut in pieces, plus extra for greasing
- 1 špetka soli, plus extra for dusting
-
½
čajové lžičky domácího vanilkového cukru
lub ¼ čajové lžičky vanilkového extraktu - 50 gramů vody
Náplň
- 900 - 1000 gramů jablek (např. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pippin, Gravenstein)
- 30 gramů cukru
- 10 gramů másla
- Wartości odżywcze
- na 1 plátků
- Kalorie
- 915 kJ / 218 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Jablečná buchta
55min
Mřížkový jablečný koláč
1 Std. 25 Min
Bublanina s třešněmi
1 Std.
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3hod.
Máslové bochánky
30 Min
Třený ovocný koláč
50min
Tvarohová buchta
12h 45min
Vánoční (adventní) věnec 2016
1 Std.
Hruškový šlehačkový koláč
1h 35min
Ořechový koláč s meruňkami
1h 30min
Muffiny polité jablečno-citrónovou šťávou
55min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50min