Crostata al rabarbaro

Crostata al rabarbaro

4.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 pezzi

Składniki

Stampo
  • ½ cucchiaio di burro, non salato morbido, per imburrare
Crostata
  • 150 g di nocciole sgusciate, con la buccia
  • 100 g di zucchero
  • 200 g di farina q.b. per spianare
  • 80 g di burro, non salato a pezzi (2 cm)
  • 60 g di acqua
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 500 g di rabarbaro tagliato a metà per il lungo, a pezzi (8 cm)
  • 240 g di mezza panna
  • 2 uova
  • 20 g di amido di mais (maizena)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 8.8 g
Kalorie 1874 kJ / 450 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...