Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- ½ cucchiaio di burro, non salato, morbido, per imburrare
Crostata
- 150 g di nocciole sgusciate, con la buccia
- 100 g di zucchero
- 200 g di farina, q.b. per spianare
- 80 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- 60 g di acqua
- ¼ di cucchiaino di sale
- 500 g di rabarbaro, tagliato a metà per il lungo, a pezzi (8 cm)
- 240 g di mezza panna
- 2 uova
- 20 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1874 kJ / 450 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Zuppa di zucca
35min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Torta di carote
1h 10min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30min
Knöpfli
50min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Strudel di mele con salsa alla vaniglia
1h 20min
Zuppa di zucca
35min
Marmellata di prugne per la dispensa
55min
Treccia bernese
1h 45 min