Palmekål med ristede kikærter

Palmekål med ristede kikærter

4.5 2 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portioner

Składniki

  • hvide kikærter, kogte skyllet (drænet vægt)
    400 g
  • olivenolie
    2 ½ spsk
  • røget paprika, stødt
    1 teske
  • havsalt
    ½ teske
  • sort peber, stødt
    ½ teske
  • spidskommen, stødt
    ½ teske
  • Palmekål stilke fjernet, skåret i mindre stykker (10 cm)
    200 g
  • fed hvidløg
    1
  • tørrede tomater
    80 g
  • forårsløg skåret i mindre stykker (2 cm)
    4
  • citronsaft
    20 g
  • chilisauce, rød
    ½ teske
  • rødvinseddike
    20 g
  • koriander, frisk kan undlades
    10 g
  • mynte, frisk kan undlades
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.8 g
Kalorie 785 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie