Urządzenia i Akcesoria
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 pieces
Składniki
Pastry Dough
-
all-purpose flour12 ½ oz
-
confectioners sugar4 oz
-
almond flour2 oz
-
salt⅛ tsp
-
unsalted butter diced, chilled6 oz
-
large egg1
-
egg yolk from a large egg1
-
ice water1 tsp
Olive Oil Cake
-
all-purpose flour7 oz
-
large eggs3
-
extra virgin olive oil4 ½ oz
-
sugar3 ½ oz
-
whole milk2 oz
-
baking powder1 ½ tsp
Lemon Basil Cream
-
gelatin, silver grade (approx. 3.5 g)1 ½ sheets
-
ice water to cover
-
large eggs4
-
sugar5 oz
-
unsalted butter diced5 oz
-
lemon zest only, no white pith1
-
lemon juice from 2 large lemons5 oz
-
fresh basil leaves plus extra to decorate8 - 10
Assembly
-
fresh berries to decorate16 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
127 mg
Białko
11 g
Kalorie
2749 kJ /
657 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy Mango Ice Cream
2h 20min
Portuguese-Style Crème Brûlée
25min
Cheesecake
1h 30min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3h 10min
Eton Mess Parfait with Berry Sauce
9h
Crème Pâtissière
15min
Green Tea Crème Brûlée
2h 35min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3h 30min
New York Cheesecake
9h 30min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3h 40min