Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Dough
- 12 ½ oz all-purpose flour
- 4 oz confectioners sugar
- 2 oz almond flour
- ⅛ tsp salt
- 6 oz unsalted butter, diced, chilled
- 1 large egg
- 1 egg yolk, from a large egg
- 1 tsp ice water
Olive Oil Cake
- 7 oz all-purpose flour
- 3 large eggs
- 4 ½ oz extra virgin olive oil
- 3 ½ oz sugar
- 2 oz whole milk
- 1 ½ tsp baking powder
Lemon Basil Cream
- 1 ½ sheets gelatin, silver grade (approx. 3.5 g)
- ice water, to cover
- 4 large eggs
- 5 oz sugar
- 5 oz unsalted butter, diced
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 oz lemon juice, from 2 large lemons
- 8 - 10 fresh basil leaves, plus extra to decorate
Assembly
- 16 oz fresh berries, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2749 kJ / 657 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 127 mg
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit
4 Std. 30 Min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3 Std. 30 Min
Green Tea Crème Brûlée
2h 35min
Tiramisu
5u. 20min
Portuguese-Style Crème Brûlée
25 Min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3sa 45 dk
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3h 40 min
Eton Mess Parfait with Berry Sauce
9 Std.
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2 Std.
Strawberry Vinaigrette
5 Min
Egg Free Pistachio Ice Cream
8h 20 min
Basque Burnt Cheesecake
3u. 10min