Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts

Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts

4.9 14 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 pieces

Składniki

Pastry Dough
  • all-purpose flour
    12 ½ oz
  • confectioners sugar
    4 oz
  • almond flour
    2 oz
  • salt
    ⅛ tsp
  • unsalted butter diced, chilled
    6 oz
  • large egg
    1
  • egg yolk from a large egg
    1
  • ice water
    1 tsp
Olive Oil Cake
  • all-purpose flour
    7 oz
  • large eggs
    3
  • extra virgin olive oil
    4 ½ oz
  • sugar
    3 ½ oz
  • whole milk
    2 oz
  • baking powder
    1 ½ tsp
Lemon Basil Cream
  • gelatin, silver grade (approx. 3.5 g)
    1 ½ sheets
  • ice water to cover
  • large eggs
    4
  • sugar
    5 oz
  • unsalted butter diced
    5 oz
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • lemon juice from 2 large lemons
    5 oz
  • fresh basil leaves plus extra to decorate
    8 - 10
Assembly
  • fresh berries to decorate
    16 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 127 mg
Białko 11 g
Kalorie 2749 kJ / 657 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...