Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 300 g leite
- 50 g açúcar
- 40 g farinha tipo 55
- 2 ovos
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
Bolas
- 45 g manteiga à temperatura ambiente
- 50 g açúcar
- 1 tira de casca de laranja
- 1 tira de casca de limão
- 85 g leite
- 55 g água
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de mel
- 1 c. chá de aroma de baunilha
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 180 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g farinha tipo 55
- 500 g óleo de girassol
Caramelo
- 2070 g água
- 250 g açúcar
- 1 c. sopa de xarope de glicose
- 1 c. sopa de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2835.9 kJ / 618.5 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 106.7 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 333.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alho em conserva
15min
Açúcar moreno intenso
5min
Queijadinha
30 min
Geleia de pimenta
35min
Beijinho de coco
2 godz. 15 min
Molho tártaro
10min
Molho de caramelo
1h 30min
Pirulitos
40 min
Molho de chocolate
5min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Salada de batata (Modo descascar)
45 min
Caramelos salgados com amêndoa
1 godz. 45 min