Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 710 g di acqua
- 5 g di lievito di birra disidratato
- 600 g di farina manitoba (13 g di proteine)
- 17 g di sale
- 65 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di succo di limone
- 500 g di cipolle a listarelle (2-3 cipolle)
- semola di grano duro q.b.
- fiocchi di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1159 kJ / 277 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 676 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia cipolle e zucca
2 Std.
Lingue croccanti
45 Min
Frittelle di patate aromatiche
45 Min
Impasto base per pane
1h
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2 Std.
Focaccia morbida
4 godz.
Pane al pomodoro
16h
Taralli alle cipolle
3 Std. 30 Min
Uova alla triestina
30 Min
Ciambellone all'uva
1h
Focaccia
6 Std.
Calzone fritto
5 Std.