Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 400 g leite gordo
- 100 g natas c/ 35% de gordura
- 4 gemas de ovo
- 100 g açúcar, mais q.b. p/ queimar
- 20 g amido de milho
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 pitada de sal
- ½ laranja (casca, só a parte laranja)
- 10 g cacau em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1976.8 kJ / 472.5 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 101.8 mg
Alternatywne przepisy
Leite creme
25 Min
Leite creme de café
15 Min
Leite-creme frito
4 Std. 30 Min
Papas de sarrabulho à moda de Braga
1 Std. 50 Min
Batido de chocolate
6min
Aletria de laranja
40 Min
Leite-creme conventual
15 Min
Mousse de chocolate com laranja
40 Min
Aletria de coco
40 Min
Mousse de chocolate
3 Std.
Creme de leite de coco e chocolate
15 Min
Ovo estrelado
40 Min