Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 350 g Penne
- 30 g Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 150 g Zucchini, in Stücken (2-3 cm)
- 15 g Koriander, abgezupft
- 200 g Sahne
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 30 g Mehl
- 1 Prise Pfeffer
- 300 g Garnelen, roh, geschält
- 70 g Mangold, in Streifen (5 mm)
- 1 Brunnenkresse-Beet, abgeschnitten (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2806 kJ / 671 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola
30min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30min
Spargel-Carbonara
30min
Gnocchi mit Pfifferling-Rahm-Sauce
30min
Pilz-Käse-Nudeln mit Spinat
35min
Grünes Spargelpesto
20 Min
Weizenbier-Risotto mit Meeresfrüchten
45 Min
Bandnudeln mit Brokkoli-Lachs-Sauce
35min
Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce
45 Min
Bärlauch-Käse-Sauce zu Nudeln
10min
Spaghettinester mit Auberginencreme
40min
Gnocchi mit Gorgonzola-Champignon-Sauce
45 Min