Penne mit Garnelen und Mangold-Sauce
TM6

Penne mit Garnelen und Mangold-Sauce

4.1 (129 ocen)

Składniki

  • 1400 g Wasser
  • 1 ½ TL Salz
  • 350 g Penne
  • 30 g Olivenöl
  • 2 Knoblauchzehen
  • 150 g Zucchini, in Stücken (2-3 cm)
  • 15 g Koriander, abgezupft
  • 200 g Sahne
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 30 g Mehl
  • 1 Prise Pfeffer
  • 300 g Garnelen, roh, geschält
  • 70 g Mangold, in Streifen (5 mm)
  • 1 Brunnenkresse-Beet, abgeschnitten (15 g)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2806 kJ / 671 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy