Penne mit Garnelen und Mangold-Sauce

Penne mit Garnelen und Mangold-Sauce

4.1 154 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1400 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Penne
    350 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zucchini in Stücken (2-3 cm)
    150 g
  • Koriander abgezupft
    15 g
  • Sahne
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Mehl
    30 g
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Garnelen, roh, geschält
    300 g
  • Mangold in Streifen (5 mm)
    70 g
  • Brunnenkresse-Beet abgeschnitten (15 g)
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 671 kcal / 2806 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...