Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
餅乾
- 170 克 糖
- 170 克 無鹽奶油 ,冷藏,切成丁(約1公分)
- 1 顆 蛋 (大型)
- 1 茶匙 天然香草精
- 340 克 中筋麵粉 ,多備一點灑粉用
- ¼ 茶匙 泡打粉
- ⅛ 茶匙 小蘇打
- 1 小撮 鹽
蛋白糖霜
- 400 克 糖
- 1 顆 蛋白 (大型)
- 1 大匙 檸檬汁
- 食用色素 (例如,紅色,綠色,銀色,藍色,金色)
-
冰糖粉
lub 裝飾糖片
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g