Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g un
- 60 g çiğ karabuğday tanesi
- 25 g şeker
- ½ tk tuz
- 230 g süt
- 1 tk instant kuru hamur mayası
- 60 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- 40 g zeytinyağı, blinileri pişirmek için ekstra zeytinyağı
- 2 yumurta, büyük boy (63-73 gr)
-
110 - 180
g labne, hafifçe karıştırılmış
lub 110 - 180 g sürülebilir taze peynir, hafifçe karıştırılmış - 200 - 250 g füme somon, dilimlenmiş
-
50 - 60
g havyar
lub 50 - 60 g somon yumurtası, servis etmek için -
dereotu yaprağı, süslemek için
lub frenk soğanı, süslemek için
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 343 mg
Alternatywne przepisy
Vanilya Sosu (İngiliz kreması)
15 min
Armut ve Nar ile Buharda Pancar Püresi
1 godz. 5 min
Piña Colada
15 min
Acı Biberli Sebze
1 godz. 5 min
Tavuklu Kuzu Etli Bulgur
1 godz. 10 min
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1 godz. 5 min
Sebze Suyu
Brak ocen
Kenevir Tohumu Sütü
10 min
Ton Balıklı Ezme
10 min
Bircher Müsli
12h 10min
Café de Paris Tereyağlı Bonfile
45 dk
Siyah Zeytin Ezmesi
50min