Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g boter, en iets meer om in te vetten
- 300 g gepelde amandelen
- 240 g grof rietsuiker
- 60 g maïzena (zetmeel)
- 2 tl natuurlijk vanille-extract
- 70 g volle melk
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1143 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 4.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillesaus (crème anglaise)
10 min
Chocolade sneeuwballen
1h
Driedubbele chocoladetaart
2sa 30 dk
Nougatine
1sa 30 dk
Chocolade toffee cake
2sa
Chocolade salami
3sa 10 dk
Tandoori portobellos met romige kokosnoot raita
Brak ocen
Tarbot met salsasaus
Brak ocen
Nougat-koekjes
Brak ocen
Spaghetti muffins
55 min
Yoghurt met chocolade
12h 25min
Koekjes met chocoladedragees
1h