Cake met polenta, mandarijn en amandelen

Cake met polenta, mandarijn en amandelen

3.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porties

Składniki

  • boter om in te vetten
  • mandarijn (ong. 4), ongepeld
    320 g
    320 g sinaasappels, klein, ongepeld
  • water
    1000 g
  • macadamia noten
    60 g
  • amandelen, gepeld
    220 g
  • kristalsuiker
    220 g
  • boter zacht
    250 g
  • eieren
    3
  • polenta
    170 g
  • bakpoeder, glutenvrij
    1 tl
  • bloemsuiker om te bestrooien

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 7.4 g
Kalorie 1865 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 32.3 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 31.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...